Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2017 01:44 - Родител или не
Автор: vedra79sineva Категория: Изкуство   
Прочетен: 707 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 20.08.2017 01:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Родителите са като очите - единият е лявото, а другият - дясното. Ако изгубиш едно от тях, зрението ти намалява. А ако изгубиш и двете, ставаш сляп!..."

image

Според Учителя Петър Дънов, лявата част на човешкото тяло е женска, дясната част - мъжка. А според мен, сърцето се намира в лявата женска половина на тялото, където е любовта. Понеже мъжкото начало е разумно и дейно, то ръката и кракът, с които предприемаме, действаме и творим в света, се намират в дясната половина на тялото. (Изключение правят левичарите.) Лявата част на тялото и лицето е по-фина; дясната част е малко по-силна, едра, с по-развита мускулатура. Макар че изявяваме в себе си само единият от половете, лявата и дясната част на нашето тяло отговарят на съответен пол - мъжки и женски. Тоест ние носим и двата пола в себе си, обаче активно се проявява само единият от тях. Затова и двамата родители на човека са едно свързано и неразривно цяло. Двамата родители - майката и бащата заедно формират човека, който създава, възпитава, отглежда и гради личността на детето. В този непрекъснат и дълъг възпитателен процес, родителите непрекъснато се допълват помежду си, за да е възможно най-съвършен човекът, който те образуват.

Ето защо дете без един родител е дете с разполовена и наполовина открадната душа. Нужно ли е да обяснявам какво е дете без нито един родител? А можете ли да си представите душевния смут и объркаността на дете с двама родители от еднакъв пол, както е при всички хомосексуални двойки?

В заключение бих изтъкнала, че желанието да имаш дете на бива да се превръща в моментна егоистична прищявка. Детето не е вещ, необходима да запълни празнотата на човешки живот, препълнен с комплекси за малоценност. Детето е красив подарък от съдбата, чийто благороден смисъл неговите родители трябва да преоткрият и внесат в света, като се уповават на пълноценността и цялостността на собствения си живот. Затова бъдете родители, адекватни на потребностите в крехкия детски живот!

image

Всевишният Аллах казва: И от милосърдие спусни за тях крилото на смирението и кажи: "Господи мой, помилвай ги както и те ме отгледаха от малък." Сура 17-24 





Гласувай:
0



1. amoral - Как мина житният режим?
02.03.2019 23:52
Im Grossen und Ganzen

Първият абзац - дъновизъм at its finest.
Вторият - недообяснена теория на сираците и пасивна проява на хомофобия в 3 изречения
Третият - ??? Да, и аз понякога правя резки и неприятни преходи, но това заключение наистина не е на място. Как се слага панта без врата?
Като цяло този постинг не ми донесе нито информация, нито събуди някаква емоция. Мина през мен като слаб вятър - нито Миро, нито аз бяхме отвяни.

Позволявам си критика, защото аз самата пиша.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vedra79sineva
Категория: Други
Прочетен: 237781
Постинги: 256
Коментари: 51
Гласове: 498
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031