Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2009 10:40 - Сам започвам да се чудя дали не съм мръднал...
Автор: zapalenchitatel Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3991 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 18.05.2011 17:51


Баща ми ме зариби за четенето още от малък, освен това наследих и огромна библиотека, но въпреки това... Та кой нормален човек чете като мен? Иначе отстрани си изглеждам съвсем добре  - семеен съм, имам дом, дете и прилична работа...
Обаче патологията е налице - за мен хората, които не четат са "гола вода", тъпанари, кретени, глупаци, "кухи лейки" и др.
Не е хубаво това, не е хубаво... Да се настървявам така срещу хората!

Вижте сега колко книги съм подхванал:

*История на гръцката философия (предсократици), Лучано де Крешенцо - написана е леко и увлекателно. Започва с разкази за Седемте мъдреци, град Милет, Талес, Анаксимандър и Анаксимен... 

* През Южна Америка - любопитен пътепис от 50-те години на 20 в.

* Какво знаем за любовта - разкази от украинския писател Евген Гуцало, писани и публикувани по "комунистическо" време

* Ловец на мафиоти, от магистрата Алфонсо Сабела (за усилията, които е положил за ограничаване на влиянието и дейността на Коза Ностра в Сицилия през 90-те години на 20 в.) http://bricks-bg.com/index.php?type=books&id=423 Интересно ми е да разбера как точно италианското правосъдие се опитва да се справи с организираната престъпност в Италия и, съответно, да направя паралели с работата на нашето правосъдие. Наистина ли е толкова ли е трудно да вкараш мафиоти в затвора (защото точто така изглежда ситуацията в България) и какви качества се изискват, за да го направиш.   

* Рома Етерна, от Робърт Силвърбърг (фантастика)

* Навици на сърцето. Индивидуализмът и ангажираността в живота на американците, автор Робърт Бела и др. - книгата е призната за класика в съвременната американска социология)

* Войната между желанието и техиката, Алукер Стоун - изключително сериозна и задълбочена книга за характера на виртуалното пространство и виртуалния "живот".

* Пир след тайната вечеря - антология съвременна американска поезия. Трябва да си в особено настроение, за да ти хареса - това е модерна, "градска" поезия, на места е неразбираема, поне за мен, сиховете не са римувани (т.н. "бял стих")... Включени са известни автори като Алън Гинсбърг, Лорънс Фърлингети, Гари Снайдър, Силвия Плат, Грегъри Корсо, Боб Дилан (поети от бунтарското поколение на 60-те години), но и много други.

* Сърфиране в хиперпространството http://bricks-bg.com/?type=books&id=451 - книга за възможността да съществува четвърто пространствено измерение, както и за това как хората, които са триизмерни, биха преживели контакта с четириизмерни същества. Поразяващото в случая е, че съществуването на четвърто измерение би обяснило голяма част от случаите на ясновидство, срещи с отвъдното и други мистериозни случаи. Написана е от сериозен учен, физик - Клифърд Пиковър.

Плюс още няколко, които ще изброя по-нататък.
Както сами видате - направо съм си за психиатрия...






Гласувай:
1



1. kdimov - уточнение
27.05.2009 13:55
ако в тази книга "История на гръцката философия (предсократици), " има включен или поне споменат Орфизма, чети внимателно - той е бил мирогледа(философията) на нашите прадеди. Ако го няма според телуризма един психолог като тебе ще го вижда спокойно и в сегашните ни постъпки.
цитирай
2. анонимен - но, моля ви...
31.08.2009 20:37
"Не е хубаво това, не е хубаво... Да се настървявам така срещу хората!" - а хуманността, а хуманизма, а Човека, къде остана..хахахаха..
цитирай
3. zapalenchitatel - Към kdimov
27.04.2011 12:37
Извинявай, че ти отговарям с такова безумно закъснение! В "История на гръцката философия (предсократици)" няма нищо за Орфей и самият аз не знам почти нищо за орфизма... Можеш ли да ми препоръчаш някоя книга по темата?
цитирай
4. zapalenchitatel - До анонимен
27.04.2011 12:46
Дойде Великден и реших, че е подходящо да започна "Подражание на Христа" на Тома Кемпийски... Та там има хубави думи за смирението и за учените хора, които много се възгордявали и т.н. Ще цитирам точно, ама като се върна вкъщи, че книгата е там;-)
Цитирам: "Смиреният селянин, който служи Богу, стои наистина много по-високо от горделивия философ...", "Много са нещата, знанието за които е малко полезно или съвсем безполезно за душата."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zapalenchitatel
Категория: Други
Прочетен: 237679
Постинги: 55
Коментари: 48
Гласове: 100
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930